Uw winkelwagentje
Help! Ik moet koken!

Help! Ik moet koken!

Help! Ik moet een week zelf koken maar ik kan niet koken!

 

Acht dagen, acht maaltijden. Mijn vriend zijn ouders vertrokken op vakantie en dus moesten we zelf voor eten zorgen. Een croque monsieur maken of snel iets opwarmen kan ik wel, maar echt koken? Het was een test voor ons beide die begon met het opstellen van een maaltijdplan voor de komende week. 

We merkten al snel dat veel ingrediënten snel vervallen en we die onmiddellijk moesten opgebruiken. Koken voor twee personen bleek toch ingewikkelder te zijn dan ik dacht. Snel wat hotdog worstjes en broodjes meenemen en dat voldeed als avondeten. Hiermee hadden we natuurlijk niet genoeg en veel voedingswaarden bevatte dit gerecht niet dus zouden we voor de volgende avond toch iets beter moeten verzinnen. 

Om de gezonde tour op te gaan besloten we om een slaatje te maken. Als ik denk aan een slaatje zijn tomaten, worteltjes, sla en komkommer de eerste dingen waar ik aan denk. Veel meer hoeft er voor mij niet in. Maar opnieuw zou ik hier niet mee gegeten hebben, laat staan mijn vriend. In de winkel namen we nog een blik maïs mee en ook boontjes, witloof, eieren en spekjes. Thuis staat er nog een rekje vol verse kruiden en verschillende soorten sla dus daar waren we al op voorzien. 

De rekening lag hoger dan ik dacht. Als je erover nadenkt moet je al die verschillende potjes dikwijls kopen in verpakkingen per twee en is één potje al meer dan voldoende voor twee personen. Ik ga met een volle zak naar buiten. Een snel en gemakkelijk slaatje is toch niet zo snel als ik dacht. 

De slaatjes aten we enkele dagen later wanneer mijn vriend zijn ouders terug waren. Waarom zou je een blik groenten opentrekken om nadien de overschot weg te gooien? Het resultaat mag er zeker en vast zijn. Onze borden zien er kleurrijk en gezond uit, wat zeer welkom is na een week zondigen en met dit warm weer eet ik niets liever. 

Besluit: Ondanks ik genoten heb van mijn gezonde maaltijd, zijn er toch enkele punten die me doen nadenken. Als je nu alleen zou wonen en enkel voor jezelf moet koken is het onmogelijk om dit gerecht te maken. De hoeveelheden die je moet aankopen zijn te groot en om nu drie dagen na elkaar een slaatje te eten als avondeten… Zelfs als je op dieet staat doe je dit nog niet. Ik denk dat het nog goedkoper uitkomt als je een verpakt slaatje in de Delhaize koopt dan dat je alles vers zelf zou maken. Het duurt ook veel langer om dit allemaal samen te stellen. Alle ingrediënten bij elkaar nemen, alles snijden en mooi in je bord leggen, nog wat eitjes koken en broodjes afbakken om erbij te eten. Geef mij maar iets dat ik op enkele minuten kan opwarmen in de microgolfoven en meteen kan opeten.


    

Ik ken Fuel Food nu al enkele maanden en in deze week dwaalden mijn gedachten al snel in die richting af. Zouden we het niet gewoon doen? Fuel Food bestellen en eens een avondje niet hoeven stressen om alles tezamen klaar te hebben en iets lekkers te maken en daarna nog de afwas moeten doen? Mijn besluit stond vast en ik bestelde heel snel en gemakkelijk (heb je al door dat dit zowat mijn motto is?) twee gerechtjes op de website. De volgende middag had ik mijn gerechtjes en ’s avonds verliep alles heel rustig. Ik hoefde niet op tijd thuis te zijn om alles voor te bereiden en dan nog een uur in de keuken te staan. Enkel de doosjes openen, drie minuutjes in de microgolfoven en ons eten voor twee was klaar. 

Het voordeel aan Fuel Food is dat het zo snel klaar is! Het verbaasd me nog steeds als ik denk dat dit eigenlijk een opwarmmaaltijd is zoals een bakje lasagne maar het is vers en gezond! Wanneer je een maaltijd besteld bij Fuel Food, wordt het ’s morgens gemaakt door een chef-kok in Antwerpen en die middag wordt het aan huis geleverd. Wat een luxe is dit? Het lijkt wel alsof je een persoonlijke chef-kok in huis hebt. 

Mijn vriend nam deze week de schelvis en ik het vegetarisch menu. Je kan kiezen uit drie verschillende porties wat heel goed uitkomt. Ik heb bijvoorbeeld helemaal niet zoveel eten nodig als mijn vriend of als een intense sporter. Als je nu zelf het gerecht met de vis zou maken, ben je minstens een halfuur bezig. De vegetarische is zoals het voorgaande slaatje makkelijk om te maken, maar dan ben je nog steeds wel even bezig. Bij de gerechten van Fuel Food zijn de ingrediënten ook zodanig op elkaar afgestemd (door een voedingsdeskundige(!)) dat je sowieso alle juiste vitaminen binnen hebt die je nodig hebt in een dag. Je kan de maaltijden zelf koud opeten als frisse lunch omdat alles al bereid is geweest en je dus niets rauw zal eten. 

Besluit: Een maaltijd van Fuel Food is perfect afgestemd qua hoeveelheid en je zal nooit eten moeten weggooien. Je kunt er honderd procent zeker van zijn dat je een goeie en gezonde maaltijd hebt gegeten en je lichaam de juiste voedingsstoffen binnen heeft. De afwas moet je niet meer doen (buiten je bestek natuurlijk) en afval is er ook niet veel, enkel de kartonnen doosjes waar het eten in zat. De kostprijs van ons avondeten (voor twee personen) ligt rond de 20 euro wat heel goed meevalt in vergelijking met de vorige avond waarbij we veel ‘overschot’ hadden aan groenten uit blik. Het Fuel Food eten was op minder dan 10 minuten klaar tegenover bijna drie kwartier voor een slaatje. Na een lange dag werken warm ik liever snel iets op waardoor ik amper werk heb in de keuken en meer tijd kan spenderen met mijn vriend. Ik heb mijn keuze gemaakt!

Ouder artikel Recenter artikel