Uw winkelwagentje
Vis van de maand: Dorade

Vis van de maand: Dorade

Vis van de maand: Dorade

 

In ons vis menu gebruiken we deze maand de dorade. Deze vis staat bekend onder verschillende namen zoals Dorade Rose of goudbrasem, Dorade Gris of zeekarper en Dorade Royal. De dorade wordt het hele jaar aangevoerd en wordt gevangen in het middellandse zeegebied waardoor het zeer populair is in Zuid Europa. Het is ook een iets meer vette vis met een volle, stevige smaak. Een dorade heeft niet veel werk nodig en kan op verschillende manieren bereid worden waardoor het de ideale vis is voor een warme zomerdag.
 
Vis in het algemeen is heel gezond en brengt een tal van vitaminen, mineralen en eiwitten met zich mee. Het is belangrijk om minstens twee keer per week een visgerecht te eten omdat sommige van deze vitaminen enkel terug te vinden zijn in vis. Een vette vis zoals bijvoorbeeld onze dorade leveren een grote hoeveelheid aan vitaminen A en D. Deze zijn belangrijk voor de opbouw en onderhoud van sterke botten. Vis bevat ook veel jodium wat zorgt voor een goede stofwisseling van de lichaamscellen. Jodium is tevens een belangrijke factor bij het groeiproces van weefsels en hersenen bij kinderen.
 
Naast de dorade hebben we ook zalm en rode mul op het menu staan. De gerechten met deze twee soorten vis zijn enkel te bestellen bij onze Pure Packages, wat perfect uitkomt als je dan toch twee keer per week een visgerecht zou moeten eten!

 

Auteur: Chiara Van Den Broek

Ouder artikel Recenter artikel