Uw winkelwagentje

Over Fuel

Onze filosofie

Meer dan ooit proberen we werk, huishouden en vrijetijdsbestedingen te combineren, waardoor we er niet altijd in slagen om een gezonde maaltijd op ons bord te toveren. Hoewel de goodwill bij velen aanwezig is om bewuster te eten, zorgt onze drukke agenda toch nog voor een hele uitdaging. Uit deze noodzaak richte Maxim Montens FUEL FOOD op, waar verse en voedzame kant-en klaarmaaltijden centraal staan. Als actief rugbyspeler zocht hij zijn inspiratie uit de ‘clean eating’ filosofie in de sportwereld, waar gerechten zorgvuldig samengesteld worden op basis van de nodige voedingswaarden en door middel van verse, onbewerkte en seizoensgebonden ingrediënten. “Ik wil alle goede zaken uit sportvoeding halen en transformeren naar gezonde, smaakvolle maaltijden die ook niet-sporters aanspreken. FUEL is geen wondermiddel, maar wel een hulpmiddel voor een gezonde, actieve levensstijl.” Charlotte Moerman, marketing & sales experte die 100% gelooft in de Fuel filosofie, zette haar schouders mee onder Fuel om als ijzersterk & complementair duo hun gezamenlijke droom te realiseren. Om deze perfecte balans van voedzaamheid, versheid en verfijnde smaken in één betaalbaar kant-en-klaar gerecht te realiseren namen ze enkele gepassioneerde vakspecialisten onder de arm.

Onze gerechten

Elk seizoen gaat Francesco De Candia, gerenommeerde chefkok van Francesco & Julia, vol passie op zoek naar nieuwe recepturen en kwalitatieve producten voor een gevariëerd aanbod aan vlees-, vis-, vegie gerechten en snacks. Versheid en smaak staan hierbij steeds centraal. Alle FUEL gerechten worden huisgemaakt onder zijn leiding en strenge kwaliteitscontrole. Voor een maximaal behoud van smaak en versheid zijn de maaltijden zorgvuldig per portie vacuümverpakt, 100% natuurlijk en zonder toevoeging van bewaarmiddelen. 

Onze voedingswaarden

Sportvoedingsdeskundige Pettie Peeters meet elk FUEL gerecht nauwkeurig af voor een optimale samenstelling van magere eiwitten, gezonde vetten, complexe koolhydraten en verse seizoensgebonden groenten. Bovendien waakt ze erover dat deze naast gezond zijn ook bijdragen tot een stabiele energieverdeling. Ons energieniveau wordt immers voornamelijk bepaalt door onze bloedsuikerspiegel. “Het fenomeen van de energiedip na het eten is helemaal niet zo normaal als we denken. Een onregelmatig en onevenwichtig voedingspatroon zorgt voor snelle pieken en dalen in onze bloedsuikerspiegel, met een energiedip, hongergevoel en gewichtstoename als gevolg."